Bienvenue Welcome Welkom Gast
Camping de l'albrade, le Domaine la région Les tarifs Contact & Accès
galerie photos


HET DEPARTEMENT LOT, HET LAND VAN WONDEREN, EN HET AANGRENZENDE DEPARTEMENT AVEYRON BIEDT U VELE BEZIENZIENWAARDIGHEDEN.

In Limogne en Quercy, op 8 km afstand van de camping vindt u alle winkels voor de eerste levensbehoeften, artsen en apothekers. Op elke zondagmorgen is er hier een levendige regionale markt.

Op minder dan 15 km van Lalbrade vindt u:

  • het dorp [ Saint-Cirq Lapopie ], één van de mooiste dorpen in Frankrijk,
  • de valleien van de Lot en Célé, waar u kunt kanoën of varen,
  • de prehistorische grotten van Pech Merle,
  • Kasteel Cenevières met wandtapijten uit de 12e eeuw,
  • het openluchtmuseum van Quercy, die het leven en landbouwtechnieken van het verleden laat zien,
  • vele phosphatières (fosfaatmijnen), waaronder die van Bach met de mogelijkheid van rondleidingen,
  • en voor de specialisten: de regio biedt vele mogelijkheden voor speleologie,
  • vele dolmens in de gemeente Limogne.
  • het dorp Lugagnac, hier blaast beeldhouwer Serge Rames nieuw leven in oude werktuigen

Even verder, op minder dan 50 km kunt u een bezoek brengen aan steden zoals Cahors, Figeac et Villefranche-de-Rouergue, de cisterciënzer abdij van Beaulieu. het middeleeuwse dorp en het kasteel Najac, het kasteel Assier(16de eeuw), de grot Marcilhac Bellevue, het Maison des Arts Georges Pompidou in Cajarc,la Musée de l’Insolité (museum van de ongewone dingen) in Cabreret, de versterkte kerk van Saint-PierreToirac met zijn Merovingische sarcofagen en talrijke kastelen.

En niet te vergeten de gastronomische specialiteiten van de streek, zoals truffels, foie gras, confit de canard, lam van de Quercy, de Cahors wijn en de geitenkaas, genaamd cabécous, die deel uit maken van de appelation controlée (cabécous Rocamadour) evenals de meloenen van Quercy, de notentaart en de pastis de Quercy.

Alsmede de kwaliteits landbouwproducten die je kunt vinden op de verschillende regionale markten.

En de omgeving heeft u nog meer te bieden waar geen lange autotochten voor nodig zijn, zoals oude steden (Conques, Cordes en Rocamadour), kastelen, grotten (Padirac, Lacave, Presque, Cougnac) als ook een bezoek aan één van de vele wijngaarden

En houdt u van wandelen, dan zijn er op de woensdag begeleide wandelingen van een halve dag of een hele dag in de omgeving en over de Causse met inbegrip van een bezoek aan de Igue van Grégols (een groot rond gat in de grond), de oevers van de Lot en het dorp Saint-Cirq-Lapopie.

U kunt het terrein of omgeving verkennen met de moutain-bike. Wij hebben de routekaarten voor u